Haber

CHP Grup Başkanı Özgür Özel: Abdüllatif Şener’in açıklamalarına bir özür borçluyuz

CHP Küme Lideri Özgür Özel, eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’in cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verilmeyeceğine ilişkin açıklamalarına ilişkin, “Hangi CHP’li arkadaşımıza yer bulmuşsa hak etmiştir ama biz o arkadaşa bir özür borçluyuz ve ona oy veriyoruz. Onu çöpe atan CHP’lilere bir özür borcumuz var.” söz konusu.

Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa’da bir ahırda yaşamını yitiren 12 yaşındaki AD’nin ölümünün Türkiye’yi sarstığını belirtti.

Konuyla ilgili olarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda bulunan CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Abdurrahman Tutdere ve Mahmut Tanal’ın görevlendirildiğini söyleyen Özel, konunun tüm taraflarla birlikte araştırılması gerektiğini söyledi.

Özel, bu konuyu sonuna kadar takip edeceklerini kaydetti.

Eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediği yönündeki açıklamasına ilişkin değerlendirmesi sorulan Özel, “Abdullatif Şener’in açıklamalarını kan dondurarak ve yüreğimle izledim” dedi. o devam etti:

“Abdullatif Şener, AK Parti’nin kurulduğu dönemden sonraki sürüklenişini ‘erdemli hareket’ olarak deşifre ettiği, iddiaya göre isyan ettiği ve CHP’nin vicdanlı muhafazakar kesimlerini temsil ettiğini söylediği bir dönemde kendini CHP listelerinde buldu. toplumda yer bulduysa o arkadaşı hak etmiştir ama bizim o arkadaşa bir özür borcumuz var ve ona oy veren CHP seçmenine de bir özür borcumuz var.Vicdanı kara yüreği kuru.” ona ihanet eden anlayışa sen mi diyorsun? Bunun bir daha yaşanmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Seçim sonucundan öğreneceğiz, bu seçimin sonucundan, Abdüllatif Şener’in seçildiği seçimin sonucundan ders almak gerekiyordu.”

Özel, CHP MYK üyesi Bülent Kuşoğlu, “Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, Genel Başkan konusunda daha dikkatli olsunlar” dedi. Sözlerinin hatırlatılması üzerine CHP’nin bugün değişimden bahsettiğini söyledi.

CHP’nin tek parça olduğunu vurgulayan Özel, “CHP’de herkes, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Türkiye’nin geleceğini kendi kişisel çıkarlarının önünde görüyor. Ben CHP Küme Lideriyim, başkan yardımcısı adayı olarak Sayın Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin seçilmiş belediye başkanı CHP Genel Başkanı olarak partinin yüksek çıkarlarını gözeterek son derece özenli, son derece saygılı, son derece yapıcı bir tavır içerisindeyiz.” dedi.

Özgür Özel, konunun örnek bir üslupla ele alındığını belirterek, sonunda CHP ve Türkiye’nin kazanacağından kimsenin şüphesi olmamasını istedi.

“Kongreye aday olacak mısınız?” soru

CHP Küme Lideri Özgür Özel, “Kuruluşta aday olur musunuz?” sorusuna CHP için en gerçek kararı vermeleri gerektiğini, kişisel kararların hiçbir değerinin olmadığını belirtti.

Adaylık konusunda CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin eski genel başkanları, genel sekreterleri, parti büyükleri ve toplumsal kesimlerle temas halinde olduğunu belirten Özel, “Kesinlikle almaktan kaçınmayacağım. gerektiğinde sorumluluk almak, gerekirse fedakarlık yapmaktır. Adaylık duyurum yok ama sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam, fedakarlık düşerse bir dakika düşünmem.” dedi.

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın kamuda kemer sıkma tedbirlerine ilişkin açıklamalarıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Özel, hükümetin hem savurgan olduğunu hem de “Kamuda tasarruf edeceğim” dedi. söylediklerini savundu.

Son bir yılda kamuda arazi ve uçak kiralama ve satın alma giderlerinin çok arttığını öne süren Özel, “Şimdi Cevdet Yılmaz geldi ‘halkı kurtaracağız’ diyor. Kamuda tasarruf genelgesi var ama saray muaf.Seni de ekle.” dedi.

“12 bin 500 liralık asgari ücret, işçilerin analarının ak sütü gibi helal”

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Özgür Özel, “Asgari ücret 500 dolar olacak” dedi. “12 bin 500 lira olan asgari ücret, işçi analarının ak sütü gibi helaldir. Devletin Vedat Bilgin aracılığıyla işçilere verdiği namus sözüdür.” dedi.

“CHP’de genel başkanlık tartışması sürüyor. CHP yerel seçimlere ne zaman hazırlanmayı planlıyor?” Soru üzerine Özel, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısının bu konudaki yol haritasını MYK’ya sunduğunu söyledi. Özel, “Son seçimlerin 14’üncü gününün aslında önümüzdeki seçimlerin ilk 14 günü olduğunun bilinciyle hazırlanıyor ve çalışıyoruz.” sözünü kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Polatlı Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu