Haber

Eczanelerde pek çok ilaç bulunamıyor: ‘Firmalar şubat zammı bekliyor’

Eczanelerde antibiyotik, ateş düşürücü ve tansiyon ilaçları yok. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Şeker Pınar Özcan, ilaç firmalarının mevcut fiyatlarının yeterli olmadığını ve piyasaya ilaç tedarik etmediklerini söyledi.

Hürriyet’ten Buse Özel’in haberine göre; Özcan, “Normal şartlarda her yıl bu aylardan 20 Şubat’a kadar aynı sorunu yaşıyoruz. Çünkü 20 Şubat’ta döviz kuru güncelleniyor ve ilaca zam geliyor. Şu anda reel döviz kuru ile ilaç kuru arasındaki fark çok net. Eczaneler de mağdur, hastalar da mağdur” dedi.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Şeker Pınar Özcan, şunları söyledi:

“Uzun süre birçok ilaçta sorun yaşadık ama şimdi kolay kalemlerde sorun yaşıyoruz. Çocuklarda kullanılan bazı kolay antibiyotik şuruplarda, ağrı kesicilerde, ateş düşürücülerde ve soğuk algınlığı ilaçlarında sorun var. Yetişkinlerde ise rutin tansiyon, göz ilaçları, şeker, hormon ve kanser ilaçları ile aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Artık dayanılmaz boyutlara ulaştı. Hastalar eczane eczanesini ziyaret ediyor. Bu düşünceyi özellikle gece vardiyalarında daha çok yaşıyoruz çünkü günümüzde acil servise gitmenin en değerli sebebi üst solunum yolu enfeksiyonları. İlaç sorununun nedeni maliyettir. Firmalar cari fiyatları yeterli bulmamakta ve piyasaya ilaç vermemektedir. Normal şartlarda her yıl bu aylardan 20 Şubat’a kadar aynı felaketi yaşıyoruz. Çünkü 20 Şubat’ta döviz kuru güncelleniyor ve ilaç zam alıyor. Şu anda reel döviz kuru ile ilaç kuru arasındaki fark çok net. Eczaneler de mağdur, hastalar da mağdur.”

İstanbul’da eczacı Zafer Kaplan, “Haftaya vardiyam var ve şimdiden stresliyim. ‘İlaç yok’ dediğimizde çok gergin ortamlar oluşuyor” derken, birçok eczacı #ilaçyok hashtag’i ile sosyal medyada düşüncelerini paylaştı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Polatlı Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu