Haber

Ebeler ve Hemşireler Haftası Kocaeli’de kutlandı

Ebeler ve Hemşireler Haftası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla kutlandı.

Ebeler ve Hemşireler Haftası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla kutlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı Prof. Dr. Sadettin Hülagü, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus ve İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Yüksel Pehlevan, Sağlık-Sen Genel Lideri Mahmut Faruk Doğan, ilimizdeki misyoner sağlık yöneticileri, ebe ve hemşireler ve aileleri katıldı.

“KALBİMİZ SİZİNLE”

Ebe ve hemşirelere yönelik düzenlenen bu özel programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bugün sizin gününüz. Bugün burada sizlerle olmak çok önemli. Böyle bir zamanda sizleri anmamak, sizlerle bir araya gelmemek ve böyle bir organizasyon yapmamak bizim kabahatimiz olur. Biz yapmadık. Biz sizinle olmayı seçtik. Kalbimiz sizinle” dedi. Ebe ve hemşirelerin bu değerli günü tebrik ettiğini söyleyen Önder Büyükakın; “Pandemi koşullarında Kocaeli için fedakarlık yaptınız. Aynısı tüm Türkiye’de yapıldı. 11 ilimizi etkileyen ve büyük acılar yaşanan depremde de aynısı oldu. Oraya gönüllü olarak gelen ve özellikle görev süresinin uzatılması için desteğimi isteyen arkadaşlar oldu. Allah hepinizden razı olsun.”

“SİZ İSTERSENİZ BİZ YAPARIZ”

Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının özverili bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Önder Büyükakın, sağlık çalışanlarının yaptığı işin çok kutsal bir iş olduğunu söyledi. Önder Büyükakın, “Pandemi döneminde çok yorulduğunuz için belediyemizin tüm kamplarını sizlere açtık. Bu düzenlemeleri sizleri andığımızı ve teşekkür ettiğimizi söylemenin bir yolu olarak gerçekleştirdik. Doğal olarak yaptığınız çok değerli bir iş. İnsanların hayatlarına dokunuyorsun. Bunu yaparken kendi hayatınızı riske attığınız anlar vardır. Tanrı yokluğunu korusun. Bu şehir bizim, bu ülke bizim. Bu vatan topraklarının her karışında şehitlerimizin kanı var. Terin var. Bizim görevimiz bu millete hizmet etmektir. Bu millete hizmet varlık sebebimizdir. Onun için siz isteyin biz imkanlar dahilinde elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Bu şehrin insanlarına hiçbir zaman boş sözler vermedik” dedi.

 

PARANIN SATIN ALAMADIĞI FEDAKARLIĞA DESTEK

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ise sistemin ayrılmaz bir parçası olan ebe ve hemşirelerin hem pandemi döneminde hem de deprem anında hiçbir rahatlık aramadan özveriyle çalıştıklarını yaptığı konuşmada anlattı. Pehlevan, “Beni neden deprem bölgesine göndermediniz diye sitem eden arkadaşlarımız oldu. Aslında parayla satın alınamayacak bir fedakarlık yapıyorsunuz. Bu yüzden sizinle çalışmaktan ve bu ekibin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Ebeler ve Hemşireler Haftası kutlu olsun! Sağlık emek ister, sıkıntı bir meslekler bütünüdür. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sayesinde her fırsatta bizlere destek olmaya devam ediyorlar. Bize her seferinde verdikleri destek ve bu kahvaltı programını bizim için düzenledikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.”

GÜNÜN HAFIZASI

Ebeler ve Hemşireler Haftası münasebetiyle düzenlenen programda meslek hayatı 35 yıldan fazla olan 62 hemşire, ebe ve sağlık memuruna tıbbi ve aromatik bitkilerden üretilen eserlerin yer aldığı Ormanya sepeti ve teşekkür belgesi takdim edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde 40 yıldır görev yapan hemşire Gezgin Zaman ile meslek hayatında yine 44. yılını dolduran Karamürsel Devlet Hastanesi ebesi Naile Yavuz’a da teşekkürlerini iletti. Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından günün anısına çiçek, teşekkür notu ve Ormanya sepeti takdim edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

muratliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Polatlı Evden Eve Nakliyat
Tadilat, temizlik, kurye,Uydu Servisi,Tv tamiri Ve aradığın daha fazla hizmet için fırsatları kaçırma!
Başa dön tuşu